dissabte, 6 d’agost del 2011

Una passejada per les estrelles (II)

En aquesta imatge, a part de veure en acció als companys estudiants mentres obserbavam el cel amb diferents estris, també podem veure la excelent qualitat del cel nocturn del Montsec, on fins i tot amb la Lluna en quart creixent, es pot veure la constelació del Dofí, tot just damunt dels estudiants.

El curs a més d'intensiu, de les 10 del matí a les 12 del vespre, també era practic, doncs al vespre feiam pràctiques d'observació amb diferents models de telescopis (refractors, reflectors i catadioptics).

També varem aprendre a localitzar diferents constelacions al cell nocturn. En aquesta imatge es veu Cassiopea sortint pel damunt del Montsec d'Ares i a sobre, entre la Cúpula Gran i el Ull del Montsec, el Triangle de l'estiu, format per les estrelles més brillants de les constelacions de la Lira (Vega), l'Aguila (Altair) i el Cigne (Deneb).
Una imatge del cel de la vall d'Àger mirant cap al Sud, en la que en una nit de Lluna en quart creixent i uns quants núvols, pot apreciar-se la contaminació lluminosa provinent de les ciutats de Balaguer i de Lleida. En canvi el petit nucli de població d'Agulló hi contribueix molt poc, gracies a la seva il·luminació adaptada per a conservar l'esplèndid cel nocturn del Montsec.

1 comentari: