dilluns, 8 d’agost del 2011

Una passejada per les estrelles (i III)

L'últim dia del curs va ser quant vam fer la passejada per les estrelles des de la nau del Ull del Montsec.

Vam sortir a l'espai exterior i poder veure la Terra, el Planeta Blau o Planeta Aigua en tota la seva magnitud i esplendor.

Apropar-nos al gegant Júpiter (fins i tot tocar-lo, doncs això es la reproducció a escala en un dels murals del Centre d'Observacio del Univers).

I com tot viatge d'anada i tornada, varem regressar a la Terra justament des d'on haviam sortir, a la serra del Montsec.

Volem agrair des d'aqui, la passió pel que fan i ensenyen, als professors del curs, en Salvador J. Ribas (capità de la nau l'Ull del Univers), Xavier Palau, Josep M. Carrasco i Francesc Vilardell.

2 comentaris:

  1. Menuda experiencia, ¿pero las imagenes las captasteis con tu propia maquina con algún tipo de poder acoplar el objetivo a los telescopios?
    Saludos
    Juan Martinez Martinez

    ResponElimina
  2. Hola Juan, la imagen de Jùpiter ya lo dice, es una reproducción a escala que hay en un mural del centro. En cuanto a las de la Tierra, son dos fotografias realizadas dentro del planetario l'Ull del Montsec, cuya cúpula se abre y puede verse el cielo del Montsec sin moverse de la butaca. Esta semana mismo podrá verse desde el planetario las Lágrimas de San Lorenzo. Todo un espectáculo.

    ResponElimina