diumenge, 5 de setembre del 2010

"VISA pour l'image 2010", i "OFF" a Perpinyà

Fa uns tres o quatre anys que sabem de l'existencia d'aquest festival de fotografia, que ja va per la 22ª edició, i finalment aquest any hem pogut anar-hi. Des de Lleida son unes quatre hores de viatge, així que sortim a les sis de la matinada i arribem a Perpinyà cap a les deu.
Passeig amb el riu Tec
Un cop deixat el cotxe al primer aparcament que trobem, busquem una oficina de turisme i ens fem amb el catàleg de "VISA pour l'image 2010", més que res per saber on es fan les exposicions i trobar el lloc amb el plànol adjunt, encara que més o menys ja portabam una guia d'on anar gracies als blogs de la Maria Rosa Vila i del Paco Elvira. Sobre el riu Tec hi trobem unes grans reproduccions d'imatges de l'altre festival "OFF, festival de fotoreportatge amateur", que ja van per la 15ª edició.

Al Castillet
Al matí la visita a les exposicions va ser bastant tranquil·la, hi havia gent, però no gaire i es podia gaudir veien les imatges.

A la catedral

Església del dominicans
A la tarda després de dinar ja va ser un altra cosa, en algunes havia de fer-se cua i la calor a dins de les sales arribava al màxim suportable, encara que no era asfixiant, doncs les sales son immenses.

Al convent de les Minimes

Vam acabar amb un empatx d'imatges i exposicions, malgrat això el regust del dia va ser bo, doncs ens vam deixar per al final "La saviesa de la humanitat", de Danielle i Olivier Föllmi, on cada imatge anava acompanyada d'un text de grans mestres i savis de totes les cultures. Un missatge de pau i serenitat després de veure un munt d'imatges molt crues i dures dels reportatges de guerres, desastres e injustícies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada