dilluns, 1 de març del 2010

Escarola amb romesco

Un plat refrescant i fàcil de fer. Si os apeteix aqui teniu com el faig jo el romesco.

(Surt quasi mig litro de salsa)

10 dl. de vinagre de vi
10 dl. d'oli d'oliva
1 dotzena d'avellanes torrades
1 dotzena d'ametlles torrades
2 galetes Maria
3 torrades de pa
1/2 pebrot vermell
2 alls escalivats
3 tomaquets escalivats sense la pell i les llevors
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 cullera de café de sucre
1 cullera de café de sal
ah! i una nyora, bé, la carn d'una nyora que previament haurem possat en remull per tal de poder-la treure.

Tot aixó ho passarem per la batedora fins que quedi ben triturat. La textura al gust de cadascú.

Es neteixa l'escarola, s'escor l'aigua i es posa al plat amb un parell de cullerades de la salsa. Es remena per tal de repartir-la bé i a menjarla.

Nota: Les avellanes i les ametlles poden ser crues.
Els alls i les tomates també poden ser sense escalivar.
Si la trobeu molt àcida hi poseu menys vinagre i afegeiu més oli.

Que vagi de gust.

1 comentari: